Find din nye brugte bil

Vi har 4820 biler på lager

Din søgning gav 75 resultater

Brugt Ford Focus

Ford giver masser af køreglæde for pengene, du får nemlig gode biler til ualmindeligt fair priser – og en Ford Focus er selvfølgelig ingen undtagelse med sin rummelige kabine og prisbelønnede motorer. Den giver en formidabel køreoplevelse og har gjort det lige siden, den første Focus kom på markedet tilbage i 1998. Siden da har den fået et par facelifts og tilføjet masser af lækkert ekstraudstyr.

Hos 100% Autotjek finder du et stort udvalg af brugte Ford Focus i et væld af årgange og udstyrsvarianter. Alle sammen med 100% Autotjek-certificering, der er din garanti for en sikker og tryg handel.

Fordele ved at købe en Ford Focus brugt

Der er rigtig mange fordele ved at købe en brugt Ford Focus. En af dem, der måske trækker mest, er nok gensalgsprisen. Den er nemlig rigtig fornuftig. Den holder prisen godt og er faktisk et af de bedste brugtvognskøb, du kan gøre i denne størrelse. Derudover er det en helt fantastisk familiebil. Den findes nemlig både som hatchback og stationcar, hvilket gør det muligt at vælge netop den, der passer til dit behov. Ford Focus i stationcar har oceaner af plads i bagagerummet, så du slipper for at lege Tetris med bagagen, når bilen skal pakkes til årets kør-selv-ferie, og for de bilglade motorentusiaster er det også muligt at finde mere sportslige udgaver af familiebilen – nemlig Ford Focus ST-modellerne, der yder helt op til 280 hestekræfter.

Sikkerhed og udstyr

Der er ingen tvivl om, at Ford har prioriteret sikkerheden højt i Focus’en. Den har flere gange opnået fem ud af fem stjerner i sikkerhedstest foretaget af Euro NCAP. De nyeste, brugte modeller har fået ros for en særdeles god nødbremse, der virker helt op til 65 km/t. Der er dog ikke kun kræset om sikkerheden. Udstyrspakkerne har også fået et par overhalinger siden 1998, og der findes nu seks udstyrsvarianter, der går under navnene Trend, Ambiente, Titanium, ST-Line, Vignale og Active. Du bør være opmærksom på at udstyrsvarianterne findes i forskellige generationer alt efter årgangen på bilen. Active er dog den seneste i rækken og er inspireret af tidens populære crossovere såsom Nissans Qashqai. Det betyder, at den har en skøn forhøjet undervogn, der giver perfekt siddehøjde og et formidabelt overblik. Vignale er dog den største udstyrsmodel, du finder i brugte Focus’er medmindre, du vælger de sporty ST-modeller, hvor de mest markante udstyrs- og motorpakker er at finde.

Benzin- og dieselmotorer i brugte Ford Focus

Når du kigger på brugte Ford Focus benzinbil, bør du være opmærksom på generation og årgang ved sammenligning af pris. Motorprogrammet er nemlig blevet opdateret i den tredje generation, der udkom i 2011. Her tilføjede Ford en Ecoboost-motor, som du faktisk også finder i nogle af de mindre udgaver af Ford Fiesta. Ecoboost-programmet består af to motorstørrelser nemlig en 1.0-liters og 1.5-liters benzinmotor. Der er i den tredje generation tale om en trecylindret-motor med henholdsvis 100 og 125 HK hos den mindste og 150 til 182 HK hos den lidt større motor. Det er dog ikke altid størrelsen, der betyder noget, når det kommer til brændstoføkonomi. Den lille 1.0-motor tager nemlig føringen på dette område, da den er sat til at kunne køre helt op til 23,4 km/l.

Der er også sket et par ændringer, når det kommer til Ford Focus på diesel. Dieselmotorerne er gjort en smule mindre på de nyeste generationer sammenlignet med tidligere. Når du kigger efter nyere, brugte Focus, vil du derfor støde på den firecylindret 1.5-liter Ecoblue-motor med 120 HK og den firecylindret 2.0-liters Ecoblue-motor med 150 HK. Brændstoføkonomien er faldet en smule sammenlignet med tidligere udgaver og er estimeret til 26,3 km/l.

Derudover finder du brugte Ford Focus med EcoBoost og en elmotor, som giver 16 heste ekstra. Det betyder, at Ford Focus faktisk er blevet til en mild hybrid-bil, takket være et 48-voltsbatteri, der er tilknyttet elmotoren og benytter regenerativ bremsning for genopladning.

Motorer fra før 2011

Ford Focus-modeller fra før 2011 er ikke udstyret med Ecoboost-motorer. Det er primært 1.6-liters motoren med 100 HK, der kører op til 15,1 km/l, du vil støde på i disse modeller. Derudover er markedet for brugte Ford Focus fra før 2011 præget af konventionelle 2.0-benzinmotorer med fire cylindre, som yder op til 145 HK. Benzinforbruget er dog væsentligt ringere ved disse motorer end i de nyere udgaver.

Brugte Ford Focus hybrid – lækker hybridkørsel

Ford Focus er en mildhybrid med avanceret teknologi. Den er nemlig blevet udstyret med en elmotor som samarbejder med brændstofmotoren for at øge effektiviteten. Den sørger altså for at understøtte den primære brændstofmotor med ekstra kraft og momentum, når der er behov for det. Og det fungerer særdeles godt. Ford Focus mildhybrid er en køreglad bil med et lavere brændstofforbrug end den helt klassiske Ford Focus. Ford Focus Ecoboost-hybrid opnår en samlet effekt på 155 heste. Focus’en kategoriseres som en mild hybrid, fordi den ikke udelukkende kan køre på el. Elmotoren fungerer blot som supplement for at kunne køre længere på literen og nedbringe emissionen en smule.

Udover at elmotoren og benzinmotoren harmonerer perfekt sammen, er der også tale om rigtig gode køreoplevelser, når du sidder i kabinen. Den er nemlig smukt indrettet, og føreren er i centrum. Du sidder behageligt med et godt overblik over vejen og bilens kontrolpaneler, og der er godt med luft omkring føreren – og så ligger den super godt i svingene og giver en skøn levende køreoplevelse. Perfekt på de danske landeveje.

Opladning af brugte Ford Focus hybrid

Da Ford Focus er en mildhybrid, skal den ikke sættes til opladning. Den benytter regenerativ bremsning til at lade dens 48-volts lithium-ion batteri. Det betyder, at bilen opsamler bremse- og rulleenergi for efterfølgende at anvende det som supplement til den brændstofdrevne motor.

Hvem er konkurrenterne?

Konkurrenterne til den populære og prisvenlige Ford Focus skal findes i Golf-klassen. Her kan Focus’en faktisk pryde sig af at være den med allermest plads på bagsædet. Du tænker nok – jamen så må VW’s formidable Golf være et oplagt alternativ, og det er den faktisk også som fabriksny. Men på brugtvognsmarkedet ligger prisniveauet en smule højere end på Focus’en, du får altså mere bil for pengene med en brugt Focus. Er du interesseret i lignende biler, bør du tage et kig på Kia Ceed, der tilbyder fremragende køreegenskaber og ligger i nogenlunde samme prisleje. Derudover gør Renualt MeganeMazda 3 og Opel Astra det også godt som værdige modstandere til en brugt Ford Focus. Du kan også læse FDM’s test af biler i Golf-klassen her, hvis du ønsker at gå mere i dybden

Køb af brugt Ford Focus med 100% Autotjek

Du behøver ikke at gå på kompromis med hverken sikkerhed, tryghed eller kvalitet, når du handler brugt. Køber du en brugt Ford Focus med 100% Autotjek-mærkning er du nemlig sikret en tryg og sikker handel. Med vores kvalitetsmærkning har vi desuden sørget for følgende:

  • At din nye, brugte Ford Focus er grundigt tjekket ud fra en brugtbilstest
  • At du får alt at vide om den Focus, du har udset dig
  • At du får kilometersikkerhed og sikkerhed mod, at der ikke er restgæld i bilen
  • At du har mulighed for at få en udvidet 100% Autotjek-forsikring

Ønsker du at blive klogere på vores 100% Autotjek-mærkning samt en tryg og sikker brugtbilshandel, kan du læse mere lige her. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du ligger inde med yderligere spørgsmål. Al vores kontaktinformation kan findes her.