Banner om 100%

Reklamationsret på bilen

Du har altid 24 måneders reklamationsret i henhold til købeloven, når du køber brugt eller ny bil hos en bilforhandler. Det er blandt andet derfor, det som regel er dyrere at handle bil hos en forhandler i stedet for en privatperson, der ikke er har det samme regelsæt.

Men reklamationsretten er ikke en forsikring. Den er desuden bygget sådan op, at det de første 12 måneder er forhandleren, der skal sandsynliggøre, at en defekt ikke var til stede ved overdragelsen af bilen, hvis forhandleren vil undgå at skulle udbedre skaden vederlagsfrit. Det efterfølgende år er det køberen, der skal sandsynliggøre, at defekten var på bilen ved overdragelsen, hvis den skal udbedres uden beregning af forhandleren. 

 

Eventuelle mangler eller defekter giver dig et krav på at få manglen afhjulpet eller at få pengene tilbage. Købelovens regler gælder dog for defekter, der var til stede på købstidspunktet, eller hvor årsagen til defekten var til stede. Det gælder også, selvom defekten først viser sig senere. De krav, du kan stille til en bil, afhænger dog af alder og pris.
Derfor er reklamationsret i købeloven ikke nogen forsikring. Det er blot en ret til at reklamere over fejl og mangler og få reklamationen vurderet uvildigt i Ankenævn for biler i tilfælde af uenigheder med forhandleren.