Sæt spot på service

16 juli 2019

< Tilbage til artikler

Sæt spot på service

Bed altid om servicehistorik, hvis du køber brugt bil, for det er især den, der viser dig, hvad du køber. Det handler både om din sikkerhed og din økonomi. Hvis du ikke kender bilens stand, kan du risikere kedelige overraskelser.

Service er ikke for sjov
Det er hverken morsomt at gå i stå midt på motorvejen eller få en uforudset ekstraregning på reparationer. Hver bil har enten en fysisk servicebog eller en digital servicebog. Her kan du se, hvor og hvornår bilen har været til servicetjek, og hvordan den er blevet vedligeholdt. Hvis der ingen servicebog er, eller den ikke er udfyldt, køber du en lotteriseddel.

Syn kontra service
Bilsyn er lovpligtigt at få gennemført hvert andet år, mens serviceeftersyn principielt er frivilligt. På nye biler stiller leverandøren krav til service, for at garantien holder. Går én lille ting i stykker i motoren, kan det ofte medføre store og dyre skader. Derfor er løbende vedligeholdelse en god investering og dette sikrer, at du er på forkant.

Kom godt fra start
Mens der er krav til serviceeftersyn på nyere biler fra producentens side, er det på en brugt bil ofte op til dig selv, hvor ofte du vil prioritere det. Hvis du køber en bil med 100% Autotjek følger servicehistorik og garanti automatisk med. Hvis du køber brugt bil uden 100% Autotjek, så spørg ind til servicehistorikken, bed om servicebogen og få en snak med din mekaniker om, hvad der er nødvendigt for at vedligeholde lige præcis din bil.

Typer af servicetjek
Et serviceeftersyn kan have flere navne, men her er det typiske tre kategorier, der er gode at kende.

  1. Olieservice er det basale eftersyn, der sikrer, at din bil ikke brænder sammen. Her får din bil som minimum. Nogle gange er kontrol af lys, dæktryk, bremse- og kølevæske samt smøring af gøre også en del af dette tjek. Dette kan sagtens ligge som et mellemliggende olieservice, hvis man ønsker at passe godt på sin bil. Et olieservice er godt til både biler der kører mange km og få km.
  2. Lille eftersyn omfatter også udskiftning af olie og filter. Derudover bliver en lang række ting kontrolleret: Lys, instrumenter, dæktryk, dækslitage, styretøj, undervogn, udstødning og bremser. Endelig bliver døre som regel smurt og bilen prøvekørt for en generel vurdering af dens stand.
  3. Stort eftersyn indeholder det samme som det lille, men der er et par forskelle. Bremserne bliver skilt ad, renset og smurt samt flere ting udskiftes: Gearolie og bagtøjsolie samt brændstof- og pollenfiltre.
< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

19.02.2019

Vis artikel

Biløkonomi

08.03.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

15.04.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.05.2019

Vis artikel

Regler for børn i bilen

05.07.2019

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere her.

OK