Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

14 juli 2020

< Tilbage til artikler

Oplev Danmark i bil: Midtjylland i efteråret 

Vinden bliver koldere og suser rundt om gadehjørnerne og i trætoppene. Efteråret nærmer sig – og det er en helt speciel årstid. Træerne iklæder sig en gylden klædedragt af fantastiske brændte, orange, røde og gule nuancer. Danmark er noget helt særligt i efteråret. Naturen forvandles fra en grøn oase til et smukt, gyldent flammehav – og der er al mulig grund til at tage rundt i bil i det danske land, når landskabet skifter fra sommerens grønne klædedragt. 

Midtjylland er helt fantastisk i efteråret og bestemt værd at opleve i bil. Men hvor skal du lige begive dig hen? Vi har samlet et par steder og seværdigheder, der er perfekte til en kølig efterårsdag. Titter solen frem, er det helt oplagt at tage ud i naturen, og står det ned i stænger, kan du stadig tage på en dejlig køretur og høre regnen tromme mod taget, men måske med en lidt tørrere destination for øje end de våde skove; nemlig forskellige museer, du måske ikke lige har hørt om før.   

1.Skulpturby Give 

Snup bilen og drøn en tur forbi Give, hvis du har trang til at være kulturel i løbet af efteråret, men samtidig vil have mulighed for lige at poppe indenfor i et par butikker, hvis himlen lige pludselig åbner for sine sluser. Give går også under navnet Skulpturby Give, og det skyldes ganske enkelt, de helt vildt fascinerende kunstværker og skulpturer, der pryder gadebilledet i den midtjyske by.  

Den mest kendte skulptur er Solhjulet, der er hele 11 meter højt og placeret helt centralt i rundkørslen på vej ind i Give by. Du kan selv begive dig rundt i byen og opleve de smukke kunstværker, der faktisk er til salg – hvis det altså var noget. Det er også muligt at få en guidet skulpturvandring på gåben eller sågar på cykel rundt i byen. Du kan læse mere på skulpturby.dk.

2. Billund Museum 

Viser efterårsvejret sig fra sin triste, grå og regnfulde side, ja så er det perfekt museumsvejr. Billund Museum byder på et anderledes kig til fortiden. Museet inviterer dig nemlig ind i en verden af historier fra tidligere tider. Det er nemlig muligt at besøge og opleve livet på en gammel gård. Hvert lokale formidler en unik historie fra en svunden tid – og det er desuden muligt at komme tæt på gårdens mange levende husdyr og deltage i sjove aktiviteter såsom en køretur i en gammel hestevogn eller en tur i smedjen. Her viser smeden, hvordan man på traditionel vis kan lave et lille bitte metalhjerte på en stor, fed ambolt. Alt dette finder sted på Museumscenter Karensminde via Billund Museum.  

Udover at du kan opleve den gamle gård, byder Billund Museum fra november måned 2020 på en helt særlig udstilling omkring besættelsestiden. Udstillingen tager udgangspunkt i den danske jernbane og viser på autentiske og mest medrivende vis, hvordan besættelsen har formet Danmark. Du kan læse mere om de forskellige udstillinger samt finde åbningstider på billundmuseum.dk.

3. Deep Forest Artland

Deep Forest Artland byder på en helt fantastisk skovvandring blandt store skulpturer placeret rundt omkring i skoven ved Kibæk syd for Herning – og hvad er bedre end at opleve de fantastiske værker i efteråret, hvor skovens skiftende farver skaber helt særlige omgivelser for kunstværkerne. Formålet er at skabe en helt unik mulighed for kunstnere til at udstille deres værker i noget utraditionelle rammer for at fremhæve, hvordan moderne kunst og kultur i samspil med den danske natur kan inspirere os til at kaste os ud i nye udfordringer. Hos Deep Forest Artland lærer du noget om dig selv. Bliver det lidt for dybt, kan du selvfølgelig altid blot nyde de utraditionelle og fascinerende kunstværker på en dejlig skovvandring og forundres over, hvordan det overhovedet har kunnet lade sig gøre at kreere dem.  

Det er muligt at bestille guidede ture på Deepforestartland.dk, hvis du vil vide mere om de forskellige kunstværker.  

4. Himmelbjerget

Skinner efterårssolen, er det perfekt at tage på tur og nyde den danske natur – og hvad er bedre end at starte bilen og drøne til et af Danmarks højeste punkter og skønneste naturområder; nemlig Himmelbjerget ved Silkeborg. Himmelbjerget har et gammelt, ikonisk tårn på toppen, hvor det er muligt at komme op og nyde den helt fantastisk betagende udsigt ud over det midtjyske landskab, som faktisk er helt specielt. Landskabet er nemlig skabt under den sidste istid, hvor isen har skubbet jorden op og dannet smukke bakker. Smeltevandet fra isen har skabt flotte dale, der i dag flere steder danner rammen for fine søer som blandt andet Julsø, der ligger for foden af Himmelbjerget.  

Fra toppen af Himmelbjerget kan du se de smukke terrænformer, som isen har skabt – og om efteråret mødes du af et helt fantastisk syn, når terrænet skifter ham og iklædes efterårets brændte farver. Det er muligt at nyde naturen omkring Himmelbjerget via vandreruter, som snor sig gennem skovene og det bakkede terræn. Du kan læse meget mere om Himmelbjerget og terrænets historie på himmelbjerget.dk.

Udsigt fra Himmelbjerget

5. Silkeborg Bunkermuseum

Du er sikkert ikke stødt på Silkeborg bunkermuseum før. Det er nemlig et meget lille museum indrettet i en tysk bunker fra krigen – men det er bestemt et besøg værd. I bunkermuseet formidles historien om staben på Silkeborg Bad og perioden med tyske flygtninge i Silkeborg fra 1945-47. Det interessante ved Silkeborg Bunkermuseum er, at historierne hele tiden forandres. Der findes nemlig hele tiden små brudstykker af fortællinger og artefakter, som kaster nyt lys over tiden omkring Anden Verdenskrig ved Silkeborg Bad. Udstillingen på det lille museum består af artefakter fra samtiden såsom uniformer, våben og inventar. Har du fået lyst til at svinge bilen forbi Bunkermuseet i Silkeborg, finder du mere information om museet her. 

6. Mønsted Kalkgruber

Er du på tur i Midtjylland, bør du helt bestemt svinge bilen forbi Mønsted Kalkgruber, der er Europas største kalkmine og Nordeuropas største overvintringssted for små flagermus, som parrer sig i sensommeren og derefter går i hi i august måned og først vågner op til dåd igen til april. Ja, tænk engang at Danmark faktisk er så speciel, at der ingen grund er til at suse til Sydeuropa for at se smukke huler, når det gemmer sig lige i baghaven. I Mønsted Kalkgruber mødes du af en helt fantastisk endeløs labyrint af finurlige minegange, smalle såvel som brede, og ikke mindst store underjordiske huler og søer, der helt sikkert kan tage pusten fra enhver – for hvordan er det overhovedet muligt at fantastiske, underjordiske formationer som disse findes?  

Mønsted Kalkgruber består af hele 60 km minegange, hvor 2 km er oplyst og 600 meter er helt og særdeles handicapvenlige. Du vil blive mødt af fantastiske kalkformationer og underjordiske søer, hvor du i den største kan opleve et helt fantastisk lysshow spejle sig i vandets blanke overflade. Lysshowet fortæller om grubens og kalkens lange historie. Er kalkgruberne noget for dig, kan du se priser og åbningstider her 

Bliv inspireret til køreture i det danske efterårslandskab

Er der ikke lige nogen specifik destination, du godt kunne tænke dig at besøge i løbet af efteråret, og nyder du blot at starte bilen og køre ud i den danske natur, og se hvad du møder. Kan du med fordel tage udgangspunkt i Margueritruten, der er Danmarks smukkeste rute. Den tager dig forbi naturskønne områder og op til 200 forskellige seværdigheder. Læs vores indlæg om Margueritruten her og bliv inspireret.  

Køretur i det danske efterårslandskab

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel