Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

01 juli 2020

< Tilbage til artikler

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

Bilferier i udlandet byder ofte på helt fantastiske, naturskønne oplevelser såsom kørsel på små snørklede bjergveje, der langsomt snor sig op ad bjergene som en doven slange og fører dig forbi spektakulære udsigtspunkter, der fuldstændigt tager pusten fra dig. Men du behøver faktisk slet ikke, at bruge timer på motorvejen for at nå de betagende, europæiske bjerge eller smukke franske sandstrande. Du har faktisk rigtig meget skøn natur i din baghave. Det handler nemlig om at tage turistbrillerne på og se på kære, gamle Danmark med helt nye øjne – for der er ingen tvivl om, at Danmark virkelig er skøn om sommeren.  

Vejret kan være lunefuldt – og det kan være helt fantastisk og byde på næsten tropiske temperaturer og masser af solskin. Det er derfor helt oplagt at bytte de snoede bjergveje ud med de danske landeveje. Men hvor i alverden skal du begive dig hen, og har vi overhovedet så smuk natur i Danmark, som vi søger så desperat at finde i udlandet? 

Se Danmark med nye øjne

Det sjove ved at rejse i eget land er, at du lige pludselig får øjnene op for de danske seværdigheder og den smukke danske natur, som du har været omgivet af fra barnsben og måske tager lidt for givet. Som noget ganske særligt har vi i Danmark faktisk en helt speciel, underskøn naturrute, der er ideel til bilferien. Ja faktisk er det en turistrute netop for bilister. Den snor sig gennem det danske land og følger nogle af de allersmukkeste vejstrækninger, hvor du støder på intet mindre en 200 spændende seværdigheder og attraktioner. Det er selvfølgelig Margueritruten, der er tale om – og hvis du ikke er stødt på den før, kræver den måske en lille forklaring.  

Margueritruten - en kort forklaring

Margueritruten er en helt særlig rute, der strækker sig over 4.218 km og udelukkende består af smukke, charmerende landeveje. Ruten går gennem hele Danmark på nær på de små øer og er helt oplagt til bilferien. Du er med garanti stødt på skiltene for ruten, når du har været ude at køre. Den er nemlig mærket med intet mindre end en marguerit. Skiltene er små, diskrete og firkantede og har en brun baggrund med en smuk, hvid margueritblomst. 

Ruten blev indviet i 1991, som en hyldest til Dronning Margrethe II, og symbolet for ruten er derfor også den karakteristiske marguerit, som er dronningens yndlingsblomst. Da ruten hovedsageligt består af smalle landeveje, er den ikke velegnet for store busser og enorme campingvogne – men er derimod helt ideel for bilister og motorcyklister. Den bevæger sig nemlig kun ud på motorvejen, når Storebælt skal passeres via broen.  

Vil du se hele Margueritruten, kan du få et overblik på Naturstyrelsens hjemmeside, hvor du faktisk også kan downloade ruten til din GPS – hurtigere klar til bilferie i det danske land bliver du ikke.   

Tag udgangspunkt i Margueritruten til din bilferie 

Mangler du inspiration til, hvor bilferien skal gå hen i Danmark, kan du altså med fordel tage udgangspunkt i Margueritruten. Du kan blandt andet tage på bilferie til underskønne Nordjylland og besøge de smukke og helt unikke naturperler som Rubjerg Knude og Råbjerg Mile. Her er det desuden helt oplagt også at besøge charmerende Skagen. Det er dog ikke kun naturoplevelser, du får ved at begive dig ud på ruten. Du kommer også forbi kulturelle højdepunkter som Kronborg Slot, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og hvad er mere oplagt end at kombinere et besøg på slottet med at lægge turen forbi København, der byder på masser af storby for de shoppeglade og unik gastronomi for madelskerne.  

Skal du på ferie med børn eller legeglade voksne, ja så tager ruten dig faktisk også forbi LEGOLAND og Knuthenborg Safaripark, hvor der begge steder er mulighed for overnatninger for hele familien – ja, der findes faktisk et væld af spændende destinationer langs hele ruten.  

Spændende destinationer langs ruten 

Der er masser af oplevelser at vælge imellem, uanset om du begiver dig rundt i bil i Jylland, på Fyn eller på skønne Sjælland. 

Nationalpark Thy i Nordjylland 

Tager du på bilferie i Nordjylland fører Margueritruten dig lige forbi Danmarks sidste vildmark, nemlig Nationalpark Thy. Her er der mulighed for at opleve vild, dansk natur fra bilen – og selvfølgelig også hvis du vælger at forlade den og i stedet spænde vandreskoene på og begive dig ud i det smukke, nordjyske landskab. Her bliver du mødt af historiens vingesus, når du støder på forsvundne landsbyer, gamle fæstningsværker, kirkeruiner og gravhøje fra fordums tid.  

Rold Skov, Himmerland Nordjylland 

Er du alligevel på ferie i det nordjyske, bør du bestemt ikke snyde dig selv eller familien for et besøg i Rold Skov, særligt hvis I er glade for aktiviteter i form af mountainbiking, vandreture og sjove naturoplevelser. Her kan I nemlig fiske og bade i smukke skovsøer og få en oplevelse for livet ved at vende tilbage til naturen og overnatte i primitive shelters i skovens dyb.  

Brovandring på Fyn 

Går bilferien via Margueritruten til Fyn, har du her mulighed for et ordentligt adrenalinkick. Du kommer nemlig forbi Middelfart, hvor du kan få en helt unik oplevelse ved brovandring på den Gamle Lillebæltsbro. Det er bestemt ikke for sarte sjæle og folk med bare den mindste form for højdeskræk, når I får mulighed for en tur op i højderne på den nogle steder 60 meter høje bro. Gåturen på den Gamle Lillebæltsbro byder på en helt betagende udsigt over Fyn. 

Camønoen på Møn 

Camo-øøøh-hvad for noget? Camønoen er navnet på en smuk vandrerute, der strækker sig over Møn, Bogø og Nyord, og er det danske svar på den kendte pilgrimsrute Caminoen, som går fra Frankrig til Spanien – så langt skal du dog ikke gå, hvis du vælger at vandre på Camønoen. Den officielle rute er på 175 km, men der er også rig mulighed for blot at gå noget af strækningen. Vælger du at forlade bilen og spænde vandrerygsækken på, kommer du forbi fantastisk urskov, spændende grotter, smukke kyststrækninger og gamle jætteskure – og ikke mindst Møns Klint, som du også sagtens kan komme til i bil. 

Møns Klint på Møn 

Fine Møn og særligt Møns Klint er værd at svinge forbi, når du alligevel befinder dig på Margueritruten. Er du og familien vild med smuk natur, fede gåture (og ikke mindst masser af trapper, der kan få selv det største sludderchatol til at miste pusten), så er Møns Klint helt fantastisk. Her er der mulighed for at nyde en spektakulær udsigt fra toppen af stien, der bevæger sig langs klinten eller komme helt ned til vandkanten og få saltvand under neglene.  

Stevns Klint på Sydsjælland 

Smukke Stevns Klint på Sydsjælland er noget helt særligt. Den fortæller nemlig historien om, hvordan dinosaurerne blev udslettet, da en asteroide ramte jorden for 66 millioner år siden. Her har du mulighed for at se indlejrede fossiler i klinten og nyde underskøn natur i området. Stevns klint er ovenikøbet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og bestemt et besøg værd på bilferien. 

Klar på bilferie i det danske land – men hvad så nu? 

Er du vild med idéen om bilferie i Danmark, men er du endnu ikke helt klar til at pakke bilen og komme afsted, kan du med fordel tage et kig på vores andre artikler. Måske har du brug for inspiration til underholdning af børnene på bagsædet eller måske føler du dig stadig lidt idéforladt omkring oplevelser i Danmark? 

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel