Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

15 juli 2020

< Tilbage til artikler

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn  

I Danmark er vi utroligt heldige at få lov til at opleve alle fire årstider – og efteråret er en årstid, der absolut ikke bør undervurderes. Landskabet ændrer karakter, når farverne på træerne forvandles til smukke, brændte nuancer. Og så er der jo lige efterårsferien, en tiltrængt pause for mange, hvor det er tid til familiehygge og gode oplevelser sammen. Men hvad skal du lave i efterårsferien, og hvor skal du tage hen med familien?  

Efterårsferie i det fynske er lig med masser af events for alle aldre, masser af caféhygge på små caféer i de fine, fynske byer – og selvfølgelig masser af udflugter og Halloween-events. Pak bilen og drøn afsted med familien, når kalenderen skriver uge 42. 

1.(U)hyggelig stemning på Egeskov Slot

Slå et smut forbi Egeskov Slot og mærk uhyggen sprede sig, når du inviteres indenfor til Halloween-tema i efterårsferien 2020. Det gamle slot er pyntet op til gys med blandt andet stemningsfulde græskar rundt omkring i den store have. Der er ovenikøbet mulighed for at komme på årets uhyggeligste skattejagt omkring slottet. 

Når du besøger Egeskov Slot, kan du opleve Danmarks smukkeste have, som bestemt ikke skuffer – selv ikke om efteråret. Inde på slottet og i de dertilhørende bygninger, er der mulighed for at se smukke, gamle veteranbiler og motorcykler og forundres over de vilde klædedragter, som datidens herskaber iklædte sig til forskellige lejligheder – lige pludselig giver det mening, hvorfor kvinderne havde brug for tjenestepiger, når de skulle i tøjet.  

Har I fået lyst til pakke bilen og drøne en tur til Egeskov Slot i efterårsferien, finder du al information om åbningstider og billetpriser på egeskov.dk. 

Egeskov Slot på Fyn

2. H.C. Andersens hus i Odense

Var der nogen der sagde efterårsferie på Fyn uden et smut forbi H.C. Andersens ikoniske hus i Odense. Ja, det er der jo nok, men det er en forfærdelig skam. Besøg det ikoniske lille, gule hjørnehus i Odense, hvor H.C. Andersen blev født, hvis efterårsferien alligevel byder på et smut forbi Odense by.  

På H.C. Andersens tid lå det nu idylliske hus i et af Odenses fattigste områder – og det var her i en lille lejlighed H.C. Andersen efter sigende kom til verden. Huset er ikke meget større end 72 kvm. Hver enkelt af de små stuer rummede en hel lejlighed til en familie, hvor der var et tilhørende delekøkken. I vil uden tvivl forundres over de trange kår, når I befinder jer i stuerne, hvor I kan opleve H.C. Andersens originale værker som eventyr og papirudklip i autentiske omgivelser og lade jer overraske over digterens forunderlige fantasi, der er værdsat og kendt af mennesker verden over.  

Har I fået lyst til at svinge forbi det lille, gule hus i Odense, finder du al information om åbningstider lige her. 

3. Halloween i Odense ZOO

I efterårsferien holder Odense ZOO Halloween for både børn og voksne. Mærk hvordan uhyggen spreder sig, når mørket falder på om eftermiddagen og dyrenes lyde forandres, i takt med at dagen går på hæld. Haven er pyntet med flotte græskar, masser af fakler og fascinerende udsmykninger, der giver dig den helt rette fornemmelse af gys og gru. Besøg ZombieZOO, som byder på masser af skræmmende og nye oplevelser for de modige, når kryb og kravl lige pludselig kommer helt tæt på. Måske får du mulighed for at røre ved en slange?  

Efterårsferie i Odense ZOO er ensbetydende med masser af spændende dyr og en smukt udsmykket have i gyldne farver og ikke mindst sjove events, hvor I kan komme endnu tættere på dyrene end normalt. Skal Odense ZOO med på listen over aktiviteter for efterårsferien, kan du se åbningstider og billetpriser her 

På Sdr. Boulevard 79 lige ved Odense ZOO ligger der en stor offentlig parkeringsplads, hvor det er muligt at stille bilen, når du besøger ZOO. Du bør være opmærksom på, at de forreste parkeringspladser er tidsbegrænsede, dog på hele 5 timer, hvor resten af parkeringspladsen er uden tidsbegrænsning. Al parkering er gratis. Parkeringsreglerne fremgår af skilte på pladsen.

Tiger Odense ZOO

 4. Danmarks Jernbane Museum

Har alt med motor og hjul interesse blandt de små hjemme hos jer, så er Danmarks Jernbane Museum i Odense et besøg værd. De kæmpestore lokomotiver og veterantog fascinerer både børn og voksne – og her er det faktisk lovligt at pille ved sagerne på museet. Træd ombord i de gamle lokomotiver og gå på opdagelse i de mange gamle vogne. I kan sammen opleve den danske jernbanehistorie helt tæt på, når Danmarks Jernbanemuseum byder indenfor med hele 21 spor med smukke, ikoniske lokomotiver. Der er ovenikøbet mulighed for at komme tæt på Danmarks ældste damplokomotiv, der kan dateres helt tilbage til 1868.  

På museet er der både noget for børn og voksne. De voksne kan eksempelvis lade sig betage af H.C. Andersens togrejser og blive klogere på jernbanesikkerhed gennem tiden, hvor børnene kan slå sig løs på Børnebanegården, som er en lille banegård i børnestørrelse. Her kan børnene hoppe ombord på et lille minitog og få sig en køretur.  

Som noget særligt er der hos Danmarks Jernbane Museum gratis entré for børn under 5 år. Museet er placeret lige midt i Odense centrum. Du gruer sikkert allerede for parkering – heldigvis er der masser af parkering i gåafstand til museet. Ved Odense Banegård Center er det betalingsparkering, og derudover finder du P-pladser i gaderne omkring museet. Cirka 10 minutters gang fra museet under ODEON vrimler det med pladser. Du kan se en oversigt over parkeringsmuligheder her samt et kort over parkeringspladsernes placering her. 

5. Naturama i Svendbog

Er I vilde med dyr og natur, og vil I have et helt unikt indblik i dyrenes verden og opleve alt fra moskusokser over hvalskelletter til naturteater, er Naturama i Svendborg bestemt et besøg værd. Her kan du løse sjove opgaver og blive klogere på dyrene samtidig med masser af sjov og leg. Der er nemlig mulighed for udklædning i sjove kostumer og at komme på en fantastisk rundvisning rundt på museet, hvor I kan høre om hvalernes fysiologi.  

Det er ovenikøbet muligt at opleve de tankevækkende særudstillinger “Invasive arter – nye dyr?” og udstillingen “Hemmeligheder i Dybet”, som begge giver et fascinerende indblik i naturens verden. På Naturama er der læring og oplevelser for hele familien, og på særudstillingerne kan I høre fascinerende fortællinger om, hvordan “fremmed” dyr er kommet til Danmark og blevet en del af den danske natur.  

Har I fået lyst til at pakke bilen og tage en tur på Naturama i Svendborg, finder du al information på deres hjemmeside. Her er det også muligt, at se dagsprogrammet for aktiviteter og sågar købe billet på forhånd.

Pukkelhval

6. Kunstmusuem BRANDTS

Skal efterårsferien bruges på at være kulturelle på Fyn, er BRANDTS museum for kunst og visuel kultur absolut et besøg værd. Her bliver I nemlig mødt af hele ti fantastiske udstillinger af ny og klassisk, visuel kunst. Der findes mere end 15.000 kunstværker fra internationalt fotografi til imponerende film og spændende tegninger, som I kan fordybe jer i på museet. Alt sammen skabt af nogle af verdens bedste inden for deres felt. Udstillingerne lader dig gå på opdagelse blandt nye billederformer, der alle sammen siger noget om og præger livet i verden i dag. Museet engagerer jer i kunsten på en helt ny måde.  

Kunstmuseum BRANDTS er et af Nordens førende kunstmuseer, og er I til kunst og kultur med fotografi og levende billeder er det bestemt værd at køre forbi, hvis efterårsferien byder på trist gråvejr, og bilen bare står i garagen og venter på at komme ud at trille. Læs mere om Kunstmuseum BRANDTS her, og bliv klogere på de specifikke udstillinger på museet lige nu.  

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel