Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

11 marts 2020

< Tilbage til artikler

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

Fuglene kvidrer. Forårsblomsterne titter frem og strækker sig mod solens lune stråler. Ja, foråret er fyldt med liv, og påsken nærmer sig med raske skridt. Det er det perfekte tidspunkt, at komme lidt væk fra det hektiske hverdagsliv og nyde det dejlige vejr. Påsken byder på masser af helligdage og påskeferie for mange, hvilket gør det helt oplagt at smutte på en lille miniferie i en af de vidunderlige europæiske storbyer.

Der er mange måder at komme på påskeferie på, men en af det mest budgetvenlige er kør-selv-ferien. Her kan du tage afsted direkte efter arbejde, inden påsken sparkes i gang, og derved få masser ud af påskedagene. Men hvor er det oplagt at køre hen i påsken, hvis du gerne vil en tur uden for de danske grænser? Der er en god håndfuld storbyer, du kan nå uden, at du skal bruge alt for mange timer i bilen.

Storbydestinationer du kan nå i bil

Du kan nå de fleste storbydestinationer i Europa med bil, spørgsmålet er egentlig bare hvor lang tid, du gider sidde plantet bag rattet. Til storbyferien i påskedagene må det helst ikke tage alt for lang tid, at nå frem til destinationen. Påskeferien er kort, og det er da rarest at få mest muligt ud af de skønne helligdage, der er en vidunderlig pause fra hverdagens trummerum. Det er selvfølgelig relativt, hvad der er en lang køretur, og hvad der ikke er. Her har vi valgt destinationer ud fra, at du kan nå dem i bil på en dagskøretur. Lad dig inspirere til din kør-selv-påskeferie her.

Oslo

Du kan nå Norges skønne hovedstad Oslo med en køretur på cirka 7 timer fra København og lidt over 8 timer fra Aarhus. Kører du fra Aarhus eller andre steder i Jylland, skal du en tur med færgen fra Frederikshavn til Oslo. Færgeoverfarten er inkl. de 8 timer, det tager at komme fra Aarhus til Oslo i bil – og det er faktisk et behageligt afbræk på køreturen. Du kan se priserne for færgen her.paaskeferie i Oslo havn med skibe

Det kan Oslo i påsken

Foråret er dejligt i Norge, og Oslo byder på alt fra skønne shopping oplevelser til spændende caféliv og smukke naturoplevelser i de omkringliggende skove, hvor det er oplagt at spænde vandreskoene på. Oslo er noget helt specielt, fordi den har den smukke Oslofjord med små øer og masser af offentlige parker, hvor du kan nyde de fine forårsløg, der titter frem, og lune dig i solen. Oslo byder desuden på masser af smuk arkitektur og kulturelle oplevelser. Du kan læse meget mere om storbyferie i Oslo hos Visit Norway.

Stockholm

Den svenske hovedstad Stockholm har fået ry som en af verdens smukkeste byer, og den er bestemt et besøg værd. Du kan nå til Stockholm i bil på kun 6 ½ time fra København. Det tager dog lige lidt længere, hvis du skal fra Aarhus til Stockholm. Her skal du påregne mellem 9 ½ til 11 timer til køreturen alt efter om du vælger at tage turen over Sjælland eller op til Frederikshavn, hvor du kan køre på færgen til Göteborg.

Paaskeferie i Stockholm udsigt over Stockholm

Det har Stockholm at byde på

Stockholm har utroligt meget at byde på, når det kommer til alt fra caféliv til shopping og et spændende kulturliv. Ud over det, byder Stockholm på en lang historie, der afspejles overalt i byen. Bymidten er helt tilbage fra middelalderen, og der er ikke langt fra imponerende slotte og historiske bygninger til moderne museer og lækre restauranter. Stockholm imponerer med sin skønhed og mange grønne områder, der vidner om, at du ikke er langt fra den smukke, rå, svenske natur.

Berlin

Berlin er noget helt særligt. Du kan stadig fornemme, hvordan byen var delt op i øst og vest under den kolde krig. Den byder på masser af kulturliv og spændende historiske attraktioner. Og Berlin er faktisk en super destination i påsken. Det tager nemlig kun omkring 5 ½ time i bil fra København og godt og vel 6 timer fra Aarhus. Du kan køre direkte fra Aarhus, men kommer du fra København skal du med færgen ved Gedser til Rostock. Du kan få et overblik over, hvad det koster her.

Paaskeferie i Berlin attraktion bygning

Berlin er helt særlig i påsken

Den tyske hovedstad har utroligt meget at byde på lige fra shopping, lækre restauranter til museer og betydningsfulde seværdigheder, som rester fra Muren. Men i påsken er Berlin noget helt særligt. Her kan du nemlig opleve forårsfestivaller, markeder, klassiske koncerter og påskebål. Til forårsfestivallerne stilles der store forlystelser op, og pludselig forvandles en ganske almindelig plads til en spændende forlystelsespark for store og små. Du kan også opleve Berlins ridder-festival omkring påske. Her er det ikke unormalt at se folk gå rundt i fuld rustning alt imens, at de er tilskuere til middelalderlige ridderkampe, der udkæmpes på pladsen. Til påskemarkederne møder du masser af boder med alt fra vin og øl til god tysk mad, og der er selvfølgelig også underholdning til de små med masser af søde dyr, der gerne må klappes. Besøg Visit Berlin, hvis du vil have mere inspiration til påskeferie i Berlin.

Hamborg

Det tager virkelig ikke lang tid at komme til Hamborg med bil. Ja, fra Aarhus tager det faktisk kun lidt over 3 timer og fra København tager dem omkring 4 timer. Fra København skal du godt nok med færge ved Rødby til Puttgarden, hvis du vil gøre det på 4 timer. Ellers kan du altid tage den lidt længere tur over Fyn og ned gennem Jylland, hvis du ikke vil være afhængig af en færge og ikke har noget imod de ekstra timer i bilen. Det tager nemlig omkring 5 timer og 20 minutter at køre over Fyn.

Paaskeferie i Hamborg streetview

Oplev Hamborg i påsken

Hamborg er Europas 8. største by og byder selvfølgelig på alt fra shopping, restauranter og kulturelle oplevelser. Hamborgs gamle arbejderkvarter er eksempelvis spækket med hyggelige caféer, og mens du går rundt i gaderne, kan du opleve imponerende streetart fra dengang kvartet var kendt for at være punket. Du kan også nyde kontrasten mellem natur og arkitektur ved de to smukke Alster-søer, der ligger i gåafstand fra centrum. Her møder urbane og historiske Hamborg smuk natur i perfekt harmoni. På storbyferie i påsken kan du i Hamborg opleve påskekoncerter og byfester og se smukke bål ved vandet, da Hamborg holder live i en smuk hedensk tradition, hvor bålene blev tændt for at jage vinteren væk. I dag er det samlingssted for hygge og et smukt syn, du kun kan opleve i påsken.

Bruxelles

Drømmer du om at drøne en tur til Bruxelles i påskeferien, så er det med at få pakket godt med snacks og lagt et par tissepauser ind. Køreturen kan sagtens gøres på den dag, men den er lidt lang. Der er mulighed for at ankomme om eftermiddagen eller til aftensmadstid alt efter, hvor tidligt du kan være ude af fjerene. Det tager nemlig lidt over 9 timer at køre fra København til Bruxelles, og her skal du også med færge fra Rødby til Puttgarden, hvis du da ikke tager turen over Fyn. Det er lidt hurtigere fra Aarhus. Her kan køreturen klares på lidt over 8 timer.

Paaskeferie i Bruxelles - overview fra torv

Påskeferie i Bruxelles

Bruxelles er ligesom mange andre Europæiske storbyer et skønt sted at shoppe, hvis du altså er til det. Byen, der er hovedkvarter for EU, har dog meget mere end shopping at byde på. Den er spækket med arkitektoniske vidundere såsom byens smukke rådhus, som du også kan opleve indefra, samt en 102 meter høj stålkonstruktion kaldet Atomium, der mest af alt minder og ja – atomer. I foråret og påsken kan du opleve, hvordan byen sprudler af farver fra japanske kirsebærtræer, flotte blomsterhaver og parker rundt omkring i byen. Der sker desuden en hel masse på kulturscenen, som er et besøg værd i løbet af foråret i Bruxelles. Du kan se de mange forårsevents på Visit Brussels.

Det skal du huske, når du kør-selv i påsken

Når du skal planlægge din kør-selv-ferie til de europæiske storbyer i påsken, er det en rigtig god idé at planlægge ruten i god tid. Der er nemlig gang i vejarbejde på de mange europæiske motorveje, og det kan derfor godt betale sig lige at holde sig opdateret på det, hvis du vil undgå at ende i lange, ulidelige bilkøer. Der er desuden et par gode råd, du kan tage med dig på vejen, når du skal planlægge din køretur.

  • Hav altid et kort med i bilen i disse digitale tider. Det kan være rart at have et fysisk kort, når du skal planlægge ruten, men det er virkelig også en life-saver, hvis din GPS eller telefon lige pludselig beslutter sig for at strejke.
  • Tjek op på reglerne for vinterdæk/sommerdæk i det land, du har tænkt dig at besøge. Der er ingen regler for, hvornår du skal skifte dæk herhjemme, men det kan der være i andre lande. Påsken har det jo med at rykke sig – nogle gange ligger den tidligt og andre gange sent. Det er derfor ikke altid helt til at vide, hvordan vejret arter sig.
  • Få styr på reglerne for kørsel i udlandet, og sæt dig ind i den lokale skiltning, så du undgår bøder. Her skal du nemlig ofte hoste op på stedet, fordi du er turist. Du kan se en samlet oversigt over de forskellige regler i udlandet hos FDM.

Andre destinationer du kan nå i bil

Vil du undgå for mange menneske i påskeferien, men drømmer du stadig om lidt by-ferie i kørselsafstand fra den kære danske grænse, kan du med fordel tage et kig på mindre byer som eksempelvis Göteborg, Flensborg, Malmö eller Kristiansand, der alle er oplagte til en dagstur eller en enkelt overnatning.

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel