De mange fordele ved at købe brugt bil

10 september 2021

< Tilbage til artikler

De mange fordele ved at købe brugt bil

Overvejer du om din næste bil skal være ny eller brugt? Der er rigtig mange fordele ved at vælge en brugt bil fremfor at købe en spritny ved forhandleren. Især de økonomiske fordele kan vise sig at være relativt store. En ny bil taber nemlig værdi allerede når du triller væk fra forhandleren i den.

Men det er langt fra den eneste fordel ved at købe brugt bil. Læs med her, og bliv klogere på de mange fordele ved brugte biler.

 

Mere luft i budgettet og ingen ventetid

Står du overfor beslutningen om at købe en ny eller brugt bil, så ved du også, at der er stor forskel på det beløb du skal punge ud med og tage lån for, og det kan simpelthen være svært for mange at finde plads i budgettet til en ny bil. Hvis du kigger på brugtbilsmarkedet, er sagen en helt anden. Her kan du nemlig få rigtig meget bil for under 100.000 kr. Hvis markedet for den bil du kigger på, er stort, vil priserne typisk blive presset ned, og du vil derfor kunne gøre en rigtig god handel.

I modsætning til at købe en ny bil, hvor der kan være leveringstid og forsinkelser, før bilen er færdigproduceret og klar til levering, så får du den brugte bil med det samme. Du skal altså ikke planlægge flere måneder frem, hvor du enten skal låne eller lease en bil, for at være kørende.

 

Du får (så meget) mere bil for pengene

Når du køber en brugt bil, får du som regel ekstraudstyret med i prisen, da brugtbilsprisen typisk vurderes ud fra model, alder, kilometertal og motorens stand. Navigation, anhængertræk, metallak, aircondition mv. koster dig hurtigt en del tusinde kroner som ekstraudstyr i en ny bil, men i en brugt bil er det ofte en del af pakken. Det kan give dig betydeligt mere køreglæde, sammenlignet med at køre i en ny bil strippet for ekstraudstyr. Køreture uden komfort er sjældent de bedste ture. Kort sagt kan du derfor få en større bil med mere komfort og ekstraudstyr inden for samme budgetramme.

Går du ligeledes rundt og drømmer om en bestemt bilmodel, som er uden for din økonomiske rækkevidde, behøver du ikke drømme længere – typisk vil du nemlig have helt andre muligheder på brugtbilsmarkedet. Uanset om det er en Audi, BMW eller Jaguar du drømmer om, vil du på brugtbilsmarkedet kunne være med for et budget under 300.000 kr., selvom mærke og model er i den tungere ende af skalaen.

 

En brugt bil anno 2021 har ofte meget teknologi

Når du køber en brugt bil i dag, er det ikke fordi, du nødvendigvis skal gå på kompromis med teknologi eller udstyr. Den teknologiske udvikling sker i en rasende fart, og de fleste biler, der er nyere end 5-7 år, har som regel et højt niveau af teknologi lige fra navigationshjælp til sikkerhed og komfort. Derfor vil du i mange brugte biler faktisk få meget teknologi – især prisen taget i betragtning. Køber du et ældre køretøj fra 2001, kan du selvfølgelig ikke forvente bluetooth til musikstreaming, adaptiv fartpilot eller lane assist, det siger sig selv. Og teknologien afhænger selvfølgelig også af den specifikke bils udstyr. Men bare fordi en bil er brugt i dag, er den ikke nødvendigvis teknologisk mangelfuld – tværtimod.

 

Lavere værditab når du skal af med bilen igen

Når du triller væk fra forhandleren i en ny bil, falder værdien hurtigt med mange tusinde kroner, alt afhængig af bilens pris. Hvorfor gør den det? Først og fremmest fordi en ny bil per definition ikke er ny mere, så snart du ruller ud over kantstenen i den første gang – så er det en brugt bil, hvis du skal af med den. Yderligere siger man at en ny bil årligt taber mellem 10-25% i værdi.

Dette er især væsentligt at tænke på, hvis du ved, du skal eje bilen i en kortere periode, da det så vil være uøkonomisk at købe en ny bil. Nye biler taber mest af deres værdi i de tre første år – i nogle tilfælde op mod 50 procent af bilens oprindelige pris. Hvis du derimod vælger at sælge din brugte bil efter kort tid, taber du sandsynligvis intet – eller meget lidt – på det.

 

Du er mindre øm over en brugt bil

Ridser i lakken på en spritny bil kan sænke humøret hos enhver bilejer. Det samme kan madrester og drikkevarer, der er tværet ind i sædebetrækket efter en længere tur med børnene på bagsædet. En ny bil er skinnende ren at sætte sig ind i, og det selvfølgelig dejligt. Men for de fleste – især hvis du har små børn på bagsædet – går der ikke mere end de første måneder inden sæderne har pletter, sand i alle revner og sprækker, eller tyggegummirester, der sidder uhjælpeligt fast i sædebetrækket. En brugt bil har i nogle tilfælde også allerede fået de første småridser, så ridse-skrækken tager du også mere ubekymret, når du skal færdes og parkere inde i storbyen, hvor trafikken er tæt og pladsen er trang.

Hvis du er typen, der er lidt øm over dine ting, kan det derfor være mere afslappende at overtage en brugt bil, du ikke er helt så påpasselig med. De fleste har nemlig en tilbøjelighed til at bære lettere over med småridser, skidt og snavs, når de kører i en brugt bil, og det giver mere ro i maven.

 

Hvilken type brugt bil skal du vælge?

Skal din brugte bil være med diesel-, benzin- eller el-motor? Det afhænger helt af dit kørselsbehov, dit budget og din indstilling til miljø mm. Markedet for el- og hybridbiler de seneste år har medført, at mulighederne for at købe en brugt elbil efterhånden er gode, men vær opmærksom på, om teknologien i den elbil du kigger på, er tilstrækkelig, eller allerede er på vej til at være gammel. Specielt batteriet i el/hybrid-biler er en dyr omgang at udskifte.

Du kan læse mere om, hvad der er værd at vide om elbiler her og hybridbiler her

 

Opsummering

  • Økonomi: Det kan simpelthen være svært for mange at finde plads i budgettet til en ny bil. Hvis du kigger på brugtbilsmarkedet, er sagen en helt anden, her kan du få rigtig meget bil for under 100.000 kr.
  • Mere bil for pengene: Du vil oftest få mere bil for pengene, når du køber brugt, fordi du har råd til en større bil, der potentielt også har mere udstyr. Ligeledes er din drømmebil oftere indenfor rækkevidde, hvis du køber brugt.
  • Teknologien i (nyere) brugte biler er ofte god: Når du køber en brugt bil i dag, er det ikke fordi, du nødvendigvis skal gå på kompromis med teknologi eller udstyr. Den teknologiske udvikling sker i en rasende fart, og de fleste biler, der er nyere end 5-7 år, har som regel et højt niveau af teknologi.
  • Du er mindre øm over en brugt bil: Ridser i lakken på en spritny bil kan sænke humøret hos enhver bilejer. Det samme kan madrester og drikkevarer, der er tværet ind i sædebetrækket efter en længere tur med børnene på bagsædet. Alle de bekymringer slipper du for, når du køber en brugt bil. Langt de fleste er nemlig mindre ømme over en brugt bil.
< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel