Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

03 juli 2020

< Tilbage til artikler

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren 

Selvom du har boet i Danmark i hele dit liv, er der garanteret steder du aldrig har været. Måske har du siden barnsben været vant til at udforske verden – bogstavelig talt – og derfor aldrig holdt sommerferie herhjemme. Det er en forfærdelig skam for Danmark har så meget at byde på særligt i højsommeren. Den uendelige søgen efter det fremmede, det eksotiske og den romantiserede idé om, at andre kulturer er langt mere spændende end vores egen, kan hurtigt få os til at glemme, hvor særligt Danmark egentlig er. 

I Danmark har vi en lang historie, der strækker sig helt tilbage til stenalderen og længere endnu. Vi har mindesmærker fra fortiden overalt i landet lige fra gravhøje over vikingeborge til ruiner af middelalderborge og ikke mindst slotte og store herregårde såvel som små bondehuse, der alle bærer vidne om en svunden tid med alle dens traditioner og finurligheder. Danmark er noget helt særligt, når du kigger lidt nærmere efter. 

Går turen til det jyske denne sommer, er der rigtig gode muligheder for skønne oplevelser for hele familien. Men hvad er egentlig et besøg værd i Jylland – særligt i højsommeren?  

Steder du bør opleve på din bilferie i Jylland 

Fregatten Jylland 

Fregatten Jylland er bestemt et besøg værd for hele familien, hvis I alligevel har pakket bilen for at udforske det “mørke Jylland”. Den fungerer nemlig som museum i Ebeltoft og byder på alt fra aktiviteter for børnene til særudstillinger. Fregatten Jylland er dog meget mere end “bare” et museum. Fregatten er blevet et nationalt klenodie, der ovenikøbet har opnået status som verdens længst bevarede træskib. Fregatten Jylland blev nemlig søsat som krigsskib i 1860 og deltog i krigen i 1864 mod Tyskland og som Danmark tabte. Efter krigen blev fregatten brugt til at sejle verdenshavene rundt blandt andet til de indiske kolonier og til Island.  

I 1908 besluttede flåden sig dog for at sælge fregatten til ophugning, hvilket ikke faldt i god jord ved mange søofficerer og købmænd, og der blev derfor samlet penge sammen til at købe det smukke træskib tilbage. Derefter blev det brugt som overnatningssted for provinsens børn, når de besøgte København. Skibet sank en nat i 1947 og endte på bunden af Københavns havn. Endnu engang kom der liv i Fregatten Jylland. Den blevet bjerget og senere sejlet til Ebeltoft, hvor du kan opleve dens lidt van(d)vittige historie må man sige. Du får mulighed for at binde sømandsknob, se kanonerne blive affyret og få et unikt indblik i sømændenes hårde liv ombord.  

Du finder priser og åbningstider her. 

Labyrinthia 

Bringer bilferien jer tæt på Silkeborg, kan I med god grund slå et smut forbi Labyrinthia. Her kan hele familien fare vild i Europas største 3D-labyrint, hvor børnene kan suse rundt og blive småtrætte i benene og undres over, hvordan i alverden de nu er havnet i den samme blindgyde igen igen.  Labyrinthia byder på otte forskellige udendørs labyrinter og masser af dejlig, frisk luft. Du får ovenikøbet mulighed for at opleve labyrinter kendt fra oldtiden. 

Viser det sig, at vejret ikke helt er med jer, kan I virkelig få gang i hjernen i Labyrinthias indendørs “Puzzle center”, hvor der er mere end 50 forskellige spil og opgaver, der virkelig formår at sætte selv fuldvoksne hjerner på prøve.  

Du kan læse mere om de forskellige labyrinter i Labyrinthia her og samtidig få et overblik over priser og åbningstider over sommeren. 

Hjerl Hede 

På Hjerl Hede frilandsmuseum mærker du virkelig historiens vingesus. Her finder du blandt andet Jyllands ældste bondegård, der kan dateres helt tilbage til 1545-46, og du får et helt unikt indblik i den danske kultur og bondekultur fra middelalderen. På museet får du et anderledes kig til de gamle håndværktraditioner. Her uddannes nemlig til den dag i dag stadig folk i de gamle håndværk for at holde liv i traditionerne og de ellers døende fag, der gennem tiden har haft stor betydning for det danske samfund.  

Når du besøger Hjerl Hede, kan du derfor se de dygtige håndværkere udføre deres arbejde på helt samme måde som dine tiptipoldeforældre gjorde det i sin tid. Du møder også masser af folk klædt i autentiske klædedragter bevæge sig rundt mellem de gamle bondehuse, og som alle lever livet som vores forfædre gjorde det. På Hjerl Hede kan du på egen hånd udforske den danske kulturarv. Du kan ovenikøbet komme ud at køre med et gammelt damplokomotiv, når du besøger Heden med familien. 

Sea War Museum 

Er du fascineret af Første Verdenskrig, og hvordan den på mærkværdig vis formåede at vende op og ned på Europa, ja hele verden, ikke kun mens den stod på men også i årerne efter og op til udbruddet af Anden Verdenskrig? Så kan du få et unikt indblik i Første Verdenskrigs gang i Nordsøen og verdenshistoriens allerstørste søslag, nemlig Jyllandsslaget i 1916 ud for den jyske vestkyst. På Sea War Museum i Thyborøn kan du opleve et af de smukkeste eksempler på, det der kaldes “landart”. Her finder du blandt klitterne kæmpe granitblokke formet som skibsstævne, der hver især symboliserer et af de mange skibe, der gik ned med unge, raske mænd under slaget.  

På museet finder du desuden klenodier fra krigen og får et unikt indblik i Nordsøens rolle i Første Verdenskrig. Har du fået lyst til at svinge bilen forbi Sea War Museum, finder du al information lige fra åbningstider til adresse på hjemmesiden seawarmuseum.dk. 

Skulpturparken Blokhus 

Vil du blæses bagover af kæmpestore og smukke skulpturer, der kan få selv store og små til at måbe af beundring, så er Skulpturparken Blokhus absolut et besøg værd. Skulpturparken Blokhus er Danmarks største udendørs skulpturudstilling og hold nu godt fast, alle skulpturerne er udført i naturmaterialer som sand, sten, træ og granit. Udover at have fascinerende sandskulpturer byder Skulpturparken Blokhus også på hyggelige sansehaver med super smuk beplantning og ikke mindst spændende aktiviteter og særlige skulpturfestivaller med unikke temaer. Kunne du tænke dig at slå et smut forbi Skulpturparken Blokhus på bilferien, så finder du al information omkring priser, åbningstider og events her. 

Er du ved at planlægge hele din kør-selv-ferie i Danmark, men er du lidt idéforladt, når det kommer til underholdning af børnene i bilen eller bare det med i det hele taget at have børn med på bilferie? Så kan du blive klogere på bilferie med børn her og blive inspireret til god underholdning her. 

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel