Sådan får du plads til mere bagage

10 september 2021

< Tilbage til artikler

Sådan får du plads til mere bagage

Har du altid plads nok i bilen til al bagagen? Eller bakser du ofte lettere frustreret for at få det hele til at være der, og ender med at fylde kabinen med tasker og løse genstande?

Så har du sandsynligvis stor gavn af ekstra bagageplads. Uanset om det er til kør-selv-ferien eller til sportsudstyr, så der flere måder at udvide bagagerummet på. Vi gennemgår fordele og ulemper ved de forskellige løsninger, så læs med her…

 

Trailer – til dig med stort pladsbehov

En trailer er klart den bedste løsning, hvis du har udstyr, der fylder meget, og som kan være svært at pakke i et lukket rum. Du har nemlig meget plads, og ”højere til loftet” i en trailer. Hvis du transporterer udstyr, der er vådt/beskidt, betyder det mindre i en trailer, der kan tåle hvad som helst, og som du let kan spule ren igen. Samtidig kan du også nemmere holde beskidt udstyr adskilt fra resten af bagagen.

At køre med en trailer har dog sine begrænsninger. Du må sætte farten ned til 70 km/t på landevej og 80 km/t på motorvej, og er derfor længere tid om at komme frem. Det kræver tålmodighed af både dig og især børnene på bagsædet. Desuden skal du også overveje om du kan manøvrere med en trailer, ellers kan det hurtigt blive en lang dag bag rattet.

En trailer stiller ikke kun krav til dine køreevner, men også til din bil. Udover det kræver en jydekrog (et anhængertræk), skal din bil også have tilstrækkelig power til at trække en trailer. Det har mikrobiler eksempelvis ikke, og er det tilfældet, må du finde et andet alternativ.

 

Pris på trailer: Fra 3.000 kr. og opefter afhængig af størrelse mm.

 

Tagboks – et godt alternativ til en trailer

Har du ikke en jydekrog monteret på din bil, så er tagboksen et godt alternativ, når du mangler ekstra plads – og det er uanset hvilken type bil du kører i. Samtidig er tagboksen en billigere løsning end en trailer, og du er ikke nødsaget til at snegle dig frem med 80 km/t på motorvejen, eller føle dig begrænset yderligere pga. en trailer.

En tagboks kan ikke holde lige så meget bagage som en trailer, men ellers er det en fornuftig investering, der giver dig mellem 300-600 liters ekstra volume. Vælger du at købe en tagboks skal du være opmærksom på din bils maksgrænse for antal kilo i tagboksen. Denne info kan du finde i instruktionsbogen.

Derudover skal du også være opmærksom på tagbøjlens maksimale lasteevne. De fleste tagbokse har en maksimal lastkapacitet på 50-75 kilo. Hvis du belaster tagboksen yderligere, risikerer du at bilen bliver ustabil under kørsel, eller at tagboksen går i stykker.

Skal du bruge tagboksen til skiferie, skal boksen selvfølgelig være lang nok til dine ski. Men som tommelfingerregel skal tagboksen ikke stikke mere end 10 cm udover forrudens øvre kant, og du skal samtidig kunne åbne bagagerummet, uden at bagklappen støder mod tagboksen.

Du kan vælge en tagboks med enkeltsidet- eller dobbeltsidet åbningsløsning. Ved enkeltsidet åbning, åbner du kun boksen i højre side (fortovssiden), så det gør den mindre fleksibel sammenlignet med dobbeltsidet åbning. Inden du vælger tagboks, skal du ligeledes overveje hvilket system, du skal vælge, for at fastspænde boksen til tagbøjlerne. Forventer du at bruge din tagboks ofte, så sørg for at vælge et system, der er nemt og hurtigt at montere, så det ikke bliver en irriterende udfordring for dig hver gang.

Vær i øvrigt opmærksom på, at din bil pludselig bliver en halv meter højere, når du kører med tagboks, og det kræver et større hensyn i højden, så du undgår at brage ind i loftet af garagen, når du kommer hjem.

 

Pris på tagboks: Fra 1.000 kr. og opefter afhængig af størrelse mm. Derudover tilkøb til montering.

 

Bagageboks til anhængertræk – en mindre, men enkel løsning

En bagageboks til anhængertrækket er en mindre, men mere enkel løsning, end både tagboks og trailer. En bagageboks er let at montere, har en god lasthøjde og nem tilgang, og er en aerodynamisk løsning. Har du eksempelvis en bil med et mindre bagagerum, og du pludselig får brug for mere opbevaringsplads pga. børnenes udstyr, sport eller andet, så er en bagageboks en løsning, der hurtigt giver dig 300-500 liters ekstra volumen til bagage.

Nogle anhængerbokse kan vippes, så du stadig har adgang til bagagerummet, selvom bagageboksen er monteret, lige så vel som nogle bokse er udstyret med en cykelholder. Derudover har nogle bagagebokse en foldbar konstruktion, der gør, at de er lette at håndtere og opbevare, når du ikke bruger dem.

Bemærk: hvis bilens nummerplade er dækket, kræver loven at du bruger en ekstra nummerplade, der er synlig.

 

Pris på bagageboks: Fra 1.500 kr. og opefter afhængig af størrelse. Derudover tilkøb til montering.

 

Inden du pakker bilen
Det er en rigtig god idé at tænke lidt strategisk, inden du begynder at pakke bilen. Er der noget af bagagen, du måske skal have fat i på køreturen, så undgå at pakke det nederst i bagagerummet eller oppe i tagboksen, men placer det derimod øverst eller i siden af bagagerummet. Ligeledes kan du spørge dig selv om hvilken bagage/udstyr du med fordel kan pakke i bagagerummet, og hvad der ryger i boksen/trailer, så du udnytter pladsen bedst muligt.

Har du brug for at opbevare mindre ting i kabinen kan du med fordel købe diverse opbevaringsløsninger som eksempelvis en opbevaringslomme, til at sætte fast på bagsiden af forsæderyglænene. Så undgår du legetøjskaos på bagsædet, og øger samtidig sikkerheden, fordi du holder drikkedunke, iPads og bøger fastspændte under kørslen.

 

Opsummering

  • Gør dig klart, hvad dine behov for ekstra plads er, og hvad der kan lade sig gøre ift. din bil.
  • En trailer er mest oplagt, hvis du har brug for meget plads, og til udstyr der kan være svært at pakke i et lukket rum. En trailer kræver dog et anhængertræk, og du skal køre med fartbegrænsning, så du kommer ikke så hurtigt frem.
  • En tagboks er en billigere løsning end en trailer, og du er ikke begrænset på fart eller manøvrering, som du er med en trailer. Dog får du ikke så meget ekstra volumen.
  • En bagageboks til anhængertrækket er en nem og enkel løsning, når du har brug for mere plads. Det kræver dog et anhængertræk og evt. en ekstra nummerplade, så den er synlig under kørsel.
  • Inden du pakker bilen, så gør dig selv en tjeneste, og overvej hvor du placerer de forskellige dele, så du får mest muligt ud af pladsen, og samtidig hurtigt kan komme til det du måske får brug for undervejs på køreturen.
< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel