Sådan underholder du børnene på køreturen

11 juni 2020

< Tilbage til artikler

Sådan underholder du børnene på køreturen 

Nogle gruer for en lang køretur med børn på bagsædet, andre ser frem til det, for det bliver da med garanti super hyggeligt. Der er dog ingen tvivl om, at det kræver sin mand eller kvinde at holde ro på bagsædet og børnene underholdt, når der skal tilbringes timer i autostolen. Det kan derfor være en god idé at være bevæbnet med masser af gode idéer til lege, som kan underholde børnene, når køreturen går på tværs af landet. 

Men hvad er gode lege i bilen? Få tips til hvad I kan lege for at gøre bilturen en hel del sjovere for jer alle sammen.  

1. Tælle biler 

Det lyder måske lidt småkedeligt bare at tælle biler, men det kan faktisk være super underholdende, særligt hvis I sætter nogle krav for, hvilke biler I må tælle. I kan eksempelvis tælle modkørende biler, biler i en bestemt farve eller biler af et bestemt mærke. Alt efter hvor I kører henne, kan I også tælle lastbiler, motorcykler eller trailere. Den der hurtigst, når at spotte eksempelvis 20 blå biler har vundet. Er det for nemt, kan I gøre legen lidt sværere ved at kigge på bilernes nummerplader. Her kan I eksempelvis tælle biler med nummerplader, hvor forskellige bogstaver eller tal indgår. Det er kun fantasien, der sætter grænser for de forskellige kriterier I kan sætte op, når der skal leges “Tæl biler”. 

2. “Jeg ser noget som er...” 

Dette er et stensikkert hit og en ældgammel klassiker til bilturen. Her går det nemlig ud på at gætte, hvad personen ser. Personen, der ser en ting, siger eksempelvis “Jeg ser noget, som er gult” og så skal resten af banden gætte, hvad det er, personen kan se. Det kan være inde i bilen såvel som udenfor. Den person som bliver spurgt må kun besvare spørgsmålene med ja eller nej. Når man har gættet, hvad personen ser, er det en nys tur til at sige “jeg ser...”. Denne leg er super som tidsfordriv og aktiverer børnenes sanser i forhold til farver og verden omkring dem. Desuden er det bare virkelig sjovt. 

3. Malebøger og læsestof

Må der gerne være stille for en stund på bagsæderne, så kan du med fordel medbringe læse- eller tegnstof til børnene. Medbring malebøger og farveblyanter, så det ikke er nødvendigt med et bord, når der skal farvelægges sjove tegninger og finurlige mønstre og figurer. Er børnene gamle nok til at læse, er det også altid en god idé med lidt læsestof eksempelvis i form af tegneserier.  

4. Gæt et dyr

Gæt et dyr er lidt af en klassiker. Der er nemlig tale om den klassiske leg, hvor man beskriver et dyr uden at sige, hvilket dyr der er tale om – og så skal resten gætte, hvad det er for et.  

Den der starter kan eksempelvis starte med at beskrive dyret ved at sige: Dyret har to ben. Det lever, hvor det er meget koldt. Det kan svømme men også gå. Det er sort og hvidt og har et næb. Det har vinger men kan ikke flyve.  

Den første til at gætte, at der her er tale om en pingvin får lov til at være den næste til at beskrive et dyr – og sådan kan I blive ved, til I ikke gider lege mere. Til de konkurrencemindede kan I med fordel holde styr på, hvem der gætter flest og kåre en vinder.  

5. Ønskekoncert og musik quiz

Elsker I musik, og skal der være knald på anlægget i bilen, så kan I underholde børnene på bagsædet ved at lege ønskekoncert. Men hvad i alverden går det så ud på? I rigtig mange biler er der mulighed for at tilkoble telefon eller iPods via aux-stik. Når I leger ønskekoncert/musik quiz, kan I skiftes til at sætte en sang på. De andre skal så gætte, hvem der har lavet sangen, eller hvad sangen hedder. Er børnene store kan I med fordel sætte tid på, hvor lang tid det må tage at gætte en sang.  

6. Land-by-drenge- og pigenavne

Skal der være stille for en stund i bilen, kan I med fordele lege den klassiske land-by-dreng-pige gætteleg, som du med garanti kender fra folkeskolen - måske under et andet navn.  

Til denne leg skal I bruge blyanter og papir. Du kan på forhånd lave et skema til børnene, hvor du laver kolonner til land, by, drengenavne, pigenavne og eksempelvis dyr. Derudover skal du have en kolonne til bogstaver og point.  

Nu går legen i alt sin enkelthed ud på, at én af deltagerne siger alfabetet og en anden siger stop. Det bogstav, som man er kommet til f.eks. M skrives ned på papiret. Nu skal alle kolonnerne med de forskellige kategorier udfyldes af hver deltager. De skal finde et land med M, en by der starter med M, et drengenavn som starter med M og sådan fortsætter det til alle felter er udfyldt.  

Den som først bliver færdig siger stop, og de andre skal stoppe med at skrive. Nu skal alle efter tur, fortælle, hvad de har skrevet. Er der flere, som har skrevet det samme, får man 5 point og er man den eneste, der har skrevet et navn får man 10 point. Har man ikke skrevet noget, ja så er det desværre 0 point. Pointene regnes sammen for hver deltager og en ny runde kan begynde. I kan lege lige så længe I vil eller til, at der ikke er mere plads på papiret. Til sidst lægges alle pointene sammen, og der kåres en vinder.  

I kan også udskifte de forskellige kategorier med alt fra planter til frugter eller farver. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.  

Legesager i bilen – det skal du være opmærksom på  

Nogle lege kræver materialer som papir og blyanter, og anden underholdning på bagsæderne består af bøger og læsestof, men det kan også være en god idé at medbringe spil som eksempelvis kortspil. En god måde at holde orden på legesagerne på bagsædet er ved at spænde et par ryglænslommer på bagsiden af forsæderne. På den måde kan børnene også pakke deres sager væk, så de ikke ligger og flyder, når de ikke bliver brugt. Det er nemlig særligt vigtigt, at legesagerne på bagsædet kan gemmes forsvarligt væk. Skulle det utænkelige ske, at I bliver påkørt, kan løse genstande nemlig flyve rundt i bilen og forvolde skade på passagerne. Sørg derfor altid for, at sikkerheden er i top, når I rejser med børn. 

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

15.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel