Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

13 februar 2020

< Tilbage til artikler

Barnevogn og bil – det kan være lidt en af en jungle

Skal I have jeres første barn, og ejer I ligesom mange andre unge par en lille, billig mikrobil, der er helt perfekt, når man kun er to, men måske lige er lille nok som familiebil, når der kommer småfolk til. Der er rigtig mange praktiske ting, der skal tages stilling til, når I venter jeres første barn – og en af tingene er bil og barnevogn. For hvem vil ikke gerne pakke bilen og tage en tur i skoven, eller på weekendtur til svigerforældrene i den anden ende af landet? En ting er sikkert! Hyppige besøg hos svigerforældrene kan i hvert fald ikke undgås – og det kræver derfor, at der er plads til barnevogn i bilen.

Et godt råd

Det er en rigtig god idé at købe barnevogn før, I køber ny bil. Tag barnevognen med når I kigger på bil, så I er sikre på, at den kan pakkes ned i bilen. Det er desuden en god idé på forhånd at finde ud af, hvad jeres behov er inden, I investerer i både bil og barnevogn. Skal barnevognen pakkes ned i bilen flere gange om ugen, eller skal I kun have den med ud at køre en gang om måneden? Dette stiller krav til størrelsen på bagagerummet – og jeres tålmodighed. Det gør måske ikke så meget at skulle bruge ekstra tid på at pakke barnevognen, hvis det ikke er så ofte. Lige så snart det bliver flere gange om ugen og er besværligt, kan det hurtigt gå hen og blive dødirriterende. Er I i tvivl om, hvilken barnevogn I skal købe? Så kan I med fordel tage et kig på Maul Bilers barnevognsguide og finde den helt rette barnevognsmodel til jeres behov.

MEN nu til det store spørgsmål, hvad for nogle biler bør I kigge efter, når der skal være plads til barnevogn? Vi har lavet en barnevognsguide til biler, hvor du kan læse om udvalgte modeller i de forskellige bilklasser for nemt at danne dig et overblik over, hvilke biler barnevogne kan pakkes ned i, samt hvor meget plads der er til overs.

Barnevogne i mikrobiler – ja det kan lade sig gøre

Det kan godt lade sig gøre at pakke en barnevogn ned i en mikrobil, men der er dælme ikke meget plads. Det kræver masser af tålmodighed og snilde. Når det så er sagt, er det jo helt fantastisk, at det kan lade sig gøre. Er mikrobilen bil nummer to, eller har du meget sjældent brug for at have barnevognen med i bilen, kan du sikkert sagtens leve med projekt Tetris i bagagerummet. Du vil dog ikke have plads til en barnevogn med stort liggemål i en mikrobil, hvis dit barn er så lille, at det skal ligge i lift i den store barnevogn – der er nemlig ikke plads til både lift og barnevognskasse i mikrobilerne. Det anbefales derfor at investere i en større bil, hvis dette er tilfældet.

 • Toyota Aygo/Citröen C1: Aygo og C1’eren er bygget på samme platform og har derfor samme størrelse bagagerum på 196 liter. Når du skal have plads til en barnevogn i en Aygo eller C1, kræver det, at din barnevognskasse kan slås sammen, og at stellet er i den kompakte ende. Barnevognskassen skal være så flad som overhovedet muligt og placeres op af ryglænet på bagsæderne. Herefter skal stellet klappens sammen, og det er nødvendigt at afmontere alle hjul. Stellet placeres foran barnevognskassen og hjulene proppes ned foran stellet. Der er ikke meget plads – men det kan rent faktisk lade sig gøre.
 • Skoda Citigo/VW Up: Citigo’en og Up’en er faktisk den samme bil fra forskellige producenter, og derfor er bagagerummet også lige stort – nemlig på 250 liter. Her kan du med lidt snilde få plads til en barnevogn med stort liggemål på 97 cm. Men for at få plads til barnevognen bag i disse to mikrobiler, kræver det et ekstra kompakt stel på omkring 95 cm, når det er klappet sammen. Det kompakte stel kan lægges fladt ned i bunden af bagagerummet, hvis du afmonterer alle fire hjul og placerer dem oven på stellet. Det er dog ikke nok, at stellet er kompakt. Barnevognskassen skal også kunne foldes sammen, så den bliver så flad som overhovedet mulig. Den kan nu placeres langs bagsædernes ryglæn, og du har ovenikøbet plads til en lille pusletaske – men du kan godt nok ikke få hattehylden på, og plads til lift er der heller ikke.

Barnevogne i minibiler – det er lidt nemmere

Det kan faktisk godt lade sig gøre at have barnevogn med i minibilerne – endda en barnevogn med stort liggemål på 97 cm. Her er det dog ligesom ved mikrobilerne en fordel at vælge en barnevogn, der har et lille/kompakt stel for at undgå for meget bøvl med at få plads til det hele. Med et kompakt stel menes, der et stel, som er omkring 95 cm, når det er klappet sammen. Et standardstel er eksempelvis omkring 100-110 cm. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette, når du vælger barnevogn og har en minibil – eller omvendt har en barnevogn og drømmer om en minibil.

 • Citröen C3: En barnevogn kan være i en nyere Citröen C3 overraskende nemt taget bagagerummets størrelse på 300 liter i betragtning. For at der kan være en barnevogn med det klassiske store liggemål på 97 cm, kræver det, at du sætter barnevognskassen på højkant op mod bilens bagsæde. Derudover skal alle fire hjul afmonteres for at få plads til stellet. Når det først er gjort, kan du sætte stellet på højkant bag barnevognskassen og placere hjulene foran. Det kan ovenikøbet lade sig gøre at få hattehylden på. Der er dog udelukkende plads til barnevognen i bagagerummet på en Citröen C3. Skal du ofte på weekendtur og have mange pakkenelliker med ud over barnevognen bør, du kigge efter en lille eller stor stationcar.
 • Renault Clio hatchback: Renault Clio fås både som hatchback og stationcar. Fælles for dem begge er, at bagagerummet har en god bredde, så det er nemt af få en barnevognskasse med stort liggemål ind i bilen. Bagagerummet på hatchbacken rummer mellem 366-390 liter, hvor stationcaren har hele 445 liter. I hatchbacken skal barnevognskassen sættes på skrå op af bagsæderne, og stellet skal klappes sammen og sættes på højkant foran barnevognskassen. Det er dog nødvendigt at afmontere to hjul i den ene ende af stellet for at gøre det hele så nemt som muligt – det er heldigvis endnu nemmere at få plads til barnevognen i stationcarudgaven.

Barnevogne i små stationcars og hatchbacks

Den helt oplagte familiebil til jer, der skal have barnevogn med er klart stationcaren. I denne kategori findes der både store og små stationcars – og der er altså forskel på, hvor meget der kan være i bilen. Her kan du danne dig et overblik over, hvordan det er at få en barnevogn ind i en lille stationcar samt en hatchback i mellemklassen.

 • Skoda Fabia: Her kan du sagtens have en barnevogn med. Du bør dog være opmærksom på, at bagagerummet i en Skoda Fabia faktisk ikke er så bredt, som det kunne være. Det gør det en anelse mere besværligt at pakken en barnevogn ind i bagagerummet i denne model end, det er i eksempelvis en Clio stationcar. Skoda Fabia måler 95 cm bagerst i bagagerummet mellem hjulkasserne, og en barnevognskasse med stort liggemål (97 cm) kan derfor ikke ligge vandret i bunden af bagagerummet. For at få plads til barnevognskassen kræver det altså, at du tipper den lidt, og lægger den på skrå. Stellet kan sættes på højkant foran barnevognskassen, hvis du afmonterer de to øverste hjul. Der er dog fint med plads til en barnevogn i en Skoda Fabia, du skal bare være opmærksom på at barnevognskassen ikke kan ligge plant. Vælger du en kombivogn med lille liggemål (86-90 cm), er der ingen ko på isen.
 • Citröen C4 Cactus: Her har du plads til en barnevogn med stort liggemål (97 cm), hvis du placerer barnevognskassen på højkant op af ryggen på bagsæderne og derefter sætter stellet foran barnevognskassen og afmonterer de to øverste hjul. Bagagerummet er på 358 liter, og der er også plads til en lille weekendseng eller pusletaske og lidt anden bagage foruden barnevognen. Citröen C4 Cactus er altså en rummelig hatchback med plads til barnevogn.
 • Opel Astra: Astra’en kommer både som hatchback og stationcar og er i begge udgaver en god familiebil med masser af plads til en barnevogn. For at få plads til en barnevogn skal barnevognskassen placeres på højkant op langs bagsædernes ryglæn. Herefter kan du løftet stellet op med hjul på og placere det foran barnevognskassen. Det er dog nødvendigt at afmontere de to øverste hjul for at lukke bagklappen. Der er heldigvis rigeligt med plads til at hjulene kan ligge ved siden af. Hatchbacken har nemlig et bagagerum på 370 liter, og skal du have endnu mere plads kommer stationcaren med 540-liters stort bagagerum.

hatchback med barnevogn

Barnevogne i store stationcars

Der er ingen tvivl om, at store stationcars er ideelle til børnefamilien, når det kommer til at skulle have både barnevogn og pakkenelliker med på tur.

 • Skoda Octavia: En Skoda Octavia er en stor familiebil, og her er der masser af plads til barnevognen. Bagagerummet er 590-610 liter, og du behøver ikke skille barnevognen fuldstændig ad, når du skal have den med. Det er nok at afmontere barnevognskassen og placere den bagerst i bagagerummet. Dette endda med en barnevognskasse med stort liggemål (97 cm) og altså ikke en kombivogn, der har et mindre liggemål. Herefter skal du blot klappe barnevognstellet sammen. Du kan placere det foran barnevognskassen helt uden at skulle have hjulene af. Vil du dog have dækkenet trukket over bagagerummet, skal du afmontere de to øverste hjul. Udover at have plads til barnevognen, har du med en Skoda Octavia også plads til en weekendseng, pusletaske eller rejsetasker. En Skoda Octavia er derfor et oplagt valg, hvis det skal være nemt at komme afsted med barn, barnevogn og bagage.
 • Seat Leon: I det store bagagerum på 587 liter i Seat Leon’en er der fint med plads til en barnevogn med stort liggemål (97 cm). Barnevognskassen skal dog tippes en lille smule, når den placeres bagerst i bagagerummet for at give god plads til stel og hjul. Stellet sættes på højkant og de to øverste hjul afmonteres, så bagklappen kan lukkes. Bilen er nu pakket, så der også er plads til pusletaske og anden bagage til små ferier og weekendture.
 • Ford Focus stationcar: Ford Focus stationcar har et lidt mindre bagagerum end de andre store stationcars, men det er derimod dejligt bredt og giver derfor god plads til barnevogn og ekstra bagage. Her skal barnevognskassen afmonteres og sættes på højkant op af bagsædernes ryglæn. Stellet sættes efterfølgende på højkant foran barnevognskassen, og med Focus’en slipper du faktisk for at afmontere hjulene. Bagagerummet er nemlig hele 110 cm bredt og giver derfor plads til en barnevogn med stort liggemål og stort stel.

stationcar ved stranden med barnevogn

Barnevogne i SUV

Det er dog ikke kun stationcars, der har plads til barnevogne. De lækre, høje SUV’er kan faktisk også være med.

 • Renault Kadjar: Renault Kadjar har fint plads til en barnevogn med stort liggemål på 97 cm i sit 472-liters store bagagerum. Barnevognskassen skal blot afmonteres og sættes på højkant op af bagsæderne. Derefter skal stellet klappes sammen og have afmonteret et enkelt hjul for at kunne være der. For at få plads til en barnevogn i en Renault Kadjar kræver det dog et kompakt barnevognsstel på omkring 95 cm.
 • Peugeot 2008: I bagagerummet på 360 liter er der fint med plads til en barnevogn med det store liggemål på 97 cm. Det er dog en fordel at vælge en barnevogn med et kompakt stel til denne bil for at gøre det hele lidt nemmere. Barnevognskassen skal ligesom ved de fleste andre biler sættes på højkant op af bagsædernes ryglæn. Derefter skal stellet klappes sammen, sættes på højkant og have afmonteret de to øverste hjul.

Anbefalinger

Hos 100% Autotjek anbefaler vi:

 • At du tager bilen med, når du skal købe barnevogn. Ikke alle barnevognsstel har samme størrelse, når de klappes sammen. En Stork barnevogn har eksempelvis et meget lille og kompakt stel, der måler 95 cm, og derfor gør den perfekt i mini- og mikrobilerne, hvor de populære Emmaljunga barnevogne har et stel, der måler 110 cm, når det er klappet sammen. Der er derfor en lille verden til forskel, når det kommer til at få plads til barnevognstellet og ikke kun barnevognskassen med stort liggemål.
 • At du tester, om barnevognen kan være i bagagerummet inden, du køber den – samt at det er nemt for dig at få den ind og ud af bilen. Det bliver hurtigt dyrt, hvis du skal skifte bil, fordi barnevognen ikke kan være der, eller det simpelthen bare er for besværligt, og du ikke orker bøvlet.

Vi håber at have klædt dig godt på til din kommende bil og barnevognsjagt.

< Tilbage til artikler

Lignende artikler

Bil interiør adult driver blur

Køb brugt og få mere

08.11.2019

Vis artikel

Biløkonomi

22.11.2019

Vis artikel

Kend dine rettigheder

13.12.2019

Vis artikel

Ny bil, brugt bil eller leasing?

27.12.2019

Vis artikel

Sæt spot på service

03.01.2020

Vis artikel

Regler for børn i bilen

29.01.2020

Vis artikel

10 gode råd til skiferien

16.01.2020

Vis artikel
red and blue car top view

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

06.02.2020

Vis artikel

Skift fra vinterdæk til sommerdæk - hvornår?

28.02.2020

Vis artikel

Kør-selv-påskeferie: Storbyferie i påskedagene

03.03.2020

Vis artikel

Forstå biltyperne

16.03.2020

Vis artikel

Forstå leasingtyperne

30.03.2020

Vis artikel

Bil i hverdagen: Service eller syn?

24.04.2020

Vis artikel

Køb eller leasing: Hvad kan bedst betale sig?

14.05.2020

Vis artikel

Bil og campingvogn - regler for din mobile hytte

27.05.2020

Vis artikel

Sådan underholder du børnene på køreturen

11.06.2020

Vis artikel

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

22.06.2020

Vis artikel

Gør bilen klar til bilferien

29.06.2020

Vis artikel

Børn på bilferie: Få en god køretur

01.07.2020

Vis artikel

7 gode råd til kør-selv-ferien i Danmark

03.07.2020

Vis artikel

Turist i eget land: Oplev Margueritruten i bil

07.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Jylland i højsommeren

05.07.2020

Vis artikel

10 ting du bør vide om klimaanlægget

22.07.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Nordjylland i sensommeren

03.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i Bil: Midtjylland i efteråret

17.08.2020

Vis artikel

Sådan skrotter du din gamle spand

12.08.2020

Vis artikel

Oplev Danmark i bil: Efterårsferie på Fyn

18.09.2020

Vis artikel

Sådan finder du den perfekte familiebil

08.09.2020

Vis artikel

Børn i bilen: Sikkerhedskrav til autostole

11.09.2020

Vis artikel

Tips og tricks til bilvask

14.09.2020

Vis artikel

Forstå tallene: Hvor langt kører din bil egentlig på literen?

21.09.2020

Vis artikel

Værd at vide: Skift fra sommerdæk til vinterdæk

28.09.2020

Vis artikel

Hvad er additiver til benzinmotoren?

01.10.2020

Vis artikel

Bliv klogere på hybridbiler

06.10.2020

Vis artikel

Ladestationer til elbiler – sådan finder du dem

27.10.2020

Vis artikel

Værd at vide: elbiler

01.11.2020

Vis artikel

Vigtig viden: Sådan passer du på dit automatgear

09.11.2020

Vis artikel

Omregistrering af bil: Bliv klogere på reglerne

17.11.2020

Vis artikel

Sådan pakker du bilen forsvarligt med julegaver

11.12.2020

Vis artikel

Gode råd: Pas godt på din bil til nytår

13.12.2020

Vis artikel

4 uundværlige apps til bilen

06.07.2021

Vis artikel

De mange fordele ved at købe brugt bil

10.09.2021

Vis artikel

Sådan får du plads til mere bagage

10.09.2021

Vis artikel

Guide til brugt elbil og brugt hybridbil

28.10.2021

Vis artikel